Om

 Viktoria Klint har tidigare arbetat på Husrestauratören Bygg och Måleri, Fredrikssons Fönsterrenovering och är utbildad inom traditionella måleritekniker, dekorativt måleri samt stilhistoria. 

Klints Måleri & Dekor utför måleriarbeten åt myndigheter, företag och privatpersoner.

Viktoria är van att samordna och knyta samman flera yrkesgrupper (elektriker, snickare etc) vid arbeten som innefattar mer än måleri. I arbetet ger hon gärna råd om färg,  färgers påverkan och blandar vid behov färg och kulör själv.

 

 

 För trettio år sedan målade jag ett

nattduksbord, det var svart med en vulkan på. Det var så roligt att jag inte kunde sluta och bordet gick tyvärr från ett ok motiv till översvämmande av färg. Det kallas att överarbeta, har jag fått lära mig med åren.

 

Idag har jag en målerifirma och jag

startade mitt företag för att få förena de delar inom måleriet

som är viktiga för mig. Kreativiteten, utmaningarna i varje projekt och att samtidigt finna de minst skadliga materialen. Måleriet

har under nästan ett sekel varit allt annat än snällt mot miljön

och målarnas hälsa. Sträcker man armen något längre bak i tiden

finner man synnerligen harmlösa material som har använts sedan

hundratals år tillbaka. Dessa håller hög kvalité och är precis

vad framtiden behöver.

 

"Glädjen i mitt arbete är att förena det tradionella med nutidens idéer."

 

Tillredning av limfärg

Företaget drivs utifrån följande ställningstaganden och mål

 

  • Arbetena ska i största möjliga mån utföras i de mindre miljöskadliga färgtyperna så som linolja, limfärg, samt  emulsionsfärg.

 

  • Företaget ska arbeta för att upplysa och ge kunderna råd om de olika alternativ som finns till de kommersiella färgtyperna.

 

  • Klints Måleri & Dekor ska vara ett företag som varje år uppdaterar kunskaper teoretiska som praktiska genom vidareutbildning via kurser och aktivt följer vad som sker på marknaden och inom forskningen.